وکیل انحصار وراثت در اراک

5/5 - (1 امتیاز)

درصورتي‏كه ورثه بخواهند ملك غير منقولي كه به نام مورث ثبت شده است به نام آنها ثبت گردد بايد تصديق انحصار وراثت يا رونوشت گواهي شده آن را كه مشتمل بر تعيين سهام باشد به اداره ثبت تسليم نمايند.

وکیل انحصار وراثت اراک

ورثه کیست؟

به افرادی که از شخص متوفی ارث می‌برند و معمولا شامل فرزندان، همسر و پدر و مادر شخص است ورثه گفته می شود. هرچند گاهی نیز شخص فوت‌شده، در زمان حیاتش، برخی اموال خود را در وصیت‌نامه‌ خود به دیگران می‌بخشد البته در این میان اشخاص ذینفع دیگری نیز وجود دارند که غیر از وراث از اموال متوفی سهمی دریافت می کنند.

1- طلبکار متوفی، به منظور تشخیص رسمی وراث برای گرفتن سهم ایشان از بدهی متوفی که به نسبت سهم الارث بر عهده آنان قرار می‌گیرد.

2- وصی در مواردی که تعیین وراث برای تنفیذ و اجرای وصایای متوفی لازم است.

3- موصی‌له به خاطر حقی که نسبت به موصی به پیدا می‌کند، در مواردی که تنفیذ وصیت مزبور از سوی وراث لازم است.

4- شخصی که از اثبات وراثت شخص دیگری منتفع می‌گردد می‌تواند درخواست انحصار وراثت بدهد مثل کسی که مالی از ترکه را از وراث خریده است.

برای انجام کارهای انحصار ورثت میتوانید به وکیل اراک مراجعه کنید.

وکیل انحصار وراثت در اراک

فرایند انحصار وراثت چگونه است و به چه مدارکی نیاز دارد؟

وقتی شخصی فوت می‌کند باید مشخص شود چه کسانی از او ارث می‌برند تا درباره میراث او تعیین تکلیف شود. به این فرایند که از سوی مراجع قانونی و با تشریفات مشخصی انجام می‌شود، انحصار وراثت می‌گویند.

صدور گواهی انحصار وراثت، مستلزم ارائه درخواست وراث متوفی یا دیگر اشخاص ذی‌نفع به شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی است. 🔸درخواست مذکور، باید دربردارنده مشخصات کاملِ محل سکونت درخواست‌کننده، متوفی، تمامی وراث و نسبت هر یک از آن‌ها با متوفی باشد.

گواهی فوت صادر شده توسط ثبت احوال، رونوشت برابر با اصل شناسنامه ورثه، رونوشت برابر با اصل سند ازدواج زوجه دایمی متوفی، استشهادیه دال بر منحصر بودن وراث به اشخاص نامبرده و گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث نیز از جمله مدارکی است که باید به درخواست انحصار وراثت ضمیمه شود.

در مواردی که ارزش اموال متوفی بیشتر از ۱۰ میلیون ریال باشد، شورای حل اختلاف پس از ملاحظه مدارک و با هزینه متقاضی، درخواست وی را یک نوبت در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار یا محلی آگهی می‌کند. اگر پس از گذشت یک ماه از تاریخ نشر آگهی، کسی به آن اعتراض نکند، بدون تشکیل جلسه رسیدگی و دعوت از وراث، گواهی انحصار وراثت صادر می‌شود. اما در صورت اعتراض، پس از تشکیل جلسه‌ای، تصمیمات لازم برای رسیدگی به دعاوی گرفته خواهد شد.

 

وکیل انحصار وراثت اراک

مدتی است والدینم به رحمت خدا رفته اند اکنون تمام وراث به این نتیجه رسیدیم که برای فروش آنجا اقدام کنیم. از آنجایی که برادر بزرگتر بیکار است اجازه این کار را نمی دهد و مخالفه، آیا راهی برای کنار گذاشتن این آقا هست یا نه؟

شما می توانید از دادگاه تقاضای انحصار وراثت نمایید ، زیرا مخالفت یکی از وراث مانع از انحصار وراثت نخواهد شد و بدین ترتیب است  که حصه و سهم الارث هریک از وراث مشخص می شود و آن فردی که با این کار مخالف  است هم دارای سهم الارث معینی است و در صورتی که از گرفتن سهم الارث خود امتناع ورزد ، حصه وی به رسم امانت در صندوق دادگستری می ماند و بقیه ورثه سهام خود را دریافت خواهند کرد و تکلیف ملک ورثه ای مشخص خواهد شد.

 

2 نظر

  1. سلام میخواستم بدونم که تقسیم ارثیه قبل از فوت به چه صورته؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل انحصار وراثت در اراک .
      باید بدانید که قبل از فوت ( حقیقی یا حکمی ) افراد ، تقسيم ارثيه در قالب ماترک معنى ندارد زیرا یکی از شرایط تحقق ارث ، فوت مالک ( مورث ) می باشد ، اما افراد مى توانند در زمان حیات ، قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر شخص دیگر در قالب یک قرارداد ( هِبه ، صُلح ، هدیه ، فروش یا غیره ) انتقال دهند . همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت ، قسمتی از اموال به کسی دیگر غیر از فرزندان آن ها واگذار شود . مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و غیره .

      نکته : اگر انتقال در قالب وصیت باشد ، این وصیت فقط تا ۱/۳ ( ثلث – یک سوم ) کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه ورّاث آن وصیت را تنفیذ و تایید نمایند .

      بنابراین اگر افراد قبل از فوت و برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی در آینده ، قصد دارند به یکی از روش‌های فوق اقدام نمایند ، بایستی از طریق انتقال قطعی سند عادی یا ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند . ( برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از طرح هر گونه دعوی احتمالی )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *