وکیل آنلاین اراک

گسترش جمعیت شهر اراک و به دنبال آن وجود پرونده های حقوقی و همین طور اهمیت زمان باعث شده است تا اهمیت وجود وکیل آنلاین اراک بیش از بیش اهمیت پیدا کند.در این صفحه سعی بر آن داریم تا سوالات متداول در حوزه های مختلف را پاسخ دهیم.

وکیل آنلاین اراک و موضوع نفقه

نفقه عبارتست از تامین هزینه زندگی زن که شامل خانه اثاثیه منزل غذا لباس دارو و درمان از زمان عقد دایم بر عهده زوج می باشد . مطابق قانون مدنی ایران نفقه عبارتست از همه نیازهای متعارف ومتناسب با وضعیت از قبیل مسکن البسه اثاث منزل و هزینه های درمانی وبهداشتی .

چگونگی محاسبه میزان نفقه در اراک

ضابطه موجود در تعیین میزان نفقه بر مبنای شئونات خانوادگی زن و عرف و عادت ساکنان هر منطقه ووضع مالی مرد می باشد و در صورت عدم توافق زوجین در میزان نفقه دادگاه به تعیین میزان آن اقدام می نماید .

 وکیل آنلاین اراک و شرایط پرداخت نفقه

به محض اینکه عقد ازدواج صورت گرفت و زوجین زندگی زناشوئی خود را آغاز کردند شوهر مکلف به پرداخت نفقه است البته زوج در صورتی مستحق نفقه است که از همسر خود تمکین نماید .

ماده 1108 – هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود .

ترک منزل از ناحیه زوجه و تعلیق نفقه

زوج وظیفه دارد که در حد توانش منزلی مستقل و متناسب با شئونات زوجه فراهم نماید.

حال اگر این منزل از جنبه شئونات اجتماعی مطابق حال زن باشد ولی بسر بردن در آن منزل باعث شود که احتمال ضرر وزیان شرافتی یا بدنی ( آزار و اذیت ) زوجه برود، خروچ او از منزل نشوز و عدم اطاعت محسوب نمی گردد و نفقه تا زمان برطرف شدن مشکل به وی تعلق خواهد گرفت.

ماده 1114 قانون مدنی : زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شود .

ماده 1115 قانون مدنی : اگر بودن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند مسکن علیحده تعیین کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.

ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه در اراک

زنی که همسرش از پرداخت نفقه به وی خودداری می کند هم می تواند شکایت کیفری کند و هم می تواند دادخواست حقوقی ارائه نماید .

وکیل آنلاین در اراک و هدایای نامزدی

سوال: اگر قرار ازدواج من با پسری که با او نامزد بودم، بهم بخورد، آیا باید هدایایی را که در دوران عقد به من داده، به او پس بدهم؟

پاسخ: در خصوص هدایای دوران نامزدی آنچه بین نامزد‌ها رد و بدل می‌شود، مشروط به ازدواج آن‌ها بوده و وقتی چنین قراری وجود نداشته نباشد، دلیلی برای تعلق هدایا نیز وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است که در قانون مدنی مجوز استرداد هدایا به طرفین داده شده است. قانونگذار در مواد ۱، ۰، ۳، ۷ و ۱، ۰، ۳، ۸ قانون مدنى به ترتیب چنین بیان کرده است که: «هر یک از نامزد‌ها مى‌تواند در صورت به هم خوردن وصلت منظور، هدایایى را که به طرف دیگر یا ابوین او براى وصلت منظور داده است، مطالبه کند. اگر عین هدایا موجود نباشد، مستحق قیمت هدایایى خواهدبود که عادتا نگاه داشته مى شود؛ مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.» «مفاد ماده قبل، از حیث رجوع به قیمت در موردى که وصلت منظور در اثر فوت یکى ازنامزد‌ها به هم بخورد محسوس نخواهد بود.» بنابراین با توجه به مواد فوق مى‌توان دریافت که چنانچه قبل از عقد نکاح از طرف نامزد‌ها یا ابوین (پدر و مادر) آن‌ها هدایایى به طرف دیگر داده شده است، این هدایا در تمام موارد، قابل مطالبه نیست.

بلکه تنها تحت شرایطى، طرف اهداکننده حق مطالبه آن هدایا را خواهد داشت.

شرایط مطالبه هدایا

۱- وصلت منظور بهم خورده و بنا نباشد که ازدواج صورت گیرد. در این صورت هدایایى که هر یک از طرفین به طرف دیگر یا ابوین او داده است قابل مطالبه و استرداد خواهد بود.

۲- این هدایا به منظور و در راستاى وصلت طرفین و نه به انگیزه دیگرى تقدیم شده باشد.

۳- چنانچه عین هدایا موجود است، عین قابل مطالبه و استرداد است، اما چنانچه عین موجود نیست، صرفا قیمت هدایایى قابل مطالبه است که عادتاً نگاه داشته مى‌شود.کانال خانم وکیل به عنوان مثال، هدایای مصرف‌شدنى که با مصرف عین آن از بین مى‌رود، مانند لباس و عطر از شمول این بند خارج است.

۴- قیمت هدایاى نگاه داشتنى که تلف شده‌اند، در صورتى قابل مطالبه است که با تقصیر هدیه‌گیرنده تلف شده باشد.

۵- به هم خوردن وصلت به دلیل فوت یکى از طرفین نباشد. در صورتی که انحلال نامزدی ناشی از فوت یکی از نامزد‌ها باشد، اگر هدایا موجود باشد، حکم آن تفاوتی نداشته و باز هم می‌توان هدایا را مسترد کرد.کانال خانم وکیل این در حالی است که چنانچه مال موجود نباشد (چه به صورت عمدی یا غیر عمد) درخواست استرداد قیمت هدایا توجیه قانونی نداشته و عمل نخواهد شد.

 

وکیل آنلاین اراک و مواردی که زن میتواند درخواست طلاق دهد

1- در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجبار او به پرداخت و نیز در صورت ناتوانی شوهر از دادن نفقه

2- در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد . عسر و حرج به معنای دشواری ، سختی و تنگناست ، یعنی ادامة زندگی مشترک برای زن مشقت بار است . باید افزود که اثبات عسر و حرج به دلیل نبودن رویة واحد در دادگاه ها کار چندان ساده ای نیست .

3- در صورتی که شوهر 4 سال تمام مفقود الاثر شود و حکم موت فرضی ( که تشریفات خاص خود را دارد ) در مورد او صادر شده باشد. در این مورد در صورتی که مرد پس از صدور حکم طلاق و پیش از تمام شدن ایام عده ، پیدایش شود می تواند رجوع کند و بدین ترتیب حکم طلاق فاقد اعتبار خواهد بود .

4- در خواست صدور حکم با استفاده از ماده 1119 قانون مدنی ؛ به موجب مادة یاد شده (( طرفین عقد می توانند هر شرطی را که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد ، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر ‌[ عقدی که با ارادة یک طرف قابل انحلال نیست ] بنمایند .

مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سو ء رفتاری کند که زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود ، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد . ))

بنا براین زن می تواند با گنجانیدن شروط ضمن عقد و اخذ وکالت و وکالت در توکیل امکان درخواست طلاق را علاوه بر موارد سه گانة بالا برای خود فراهم سازد . این شروط که در پایان اسناد ازدواج فعلی درج شده اند بایستی به امضای زوج و زوجه رسیده باشند .

وکیل آنلاین اراک و شرایط مطالبه خسارت

سوال: بنده از سال ۱۳۸۴ اقدام به خرید یک باب مغازه واقع در ۴ راه مرکز شهر کردم. جلوی مغازه بنده یک باب مغازه وجود داره و در طرح تعریض هست و شهرداری در طول این ۱۱ سال همیشه به بهانه کمبود بودجه از تخریب این مغازه ممانعت میکنه، در حالی که خود مالک هم مایل به تهاتر یا هر نوع معامله‌ای با شهرداری هست. به علت مکان بد محل کسب، بنده در طول این ۱۱ سال متحمل ضرر و زیان زیادی در کسب خودم شدم به طوری که حتی بخاطر شرایط بد محل کسب نمیتونم مغازه‌م رو بفروشم! لطفا راهنمایی بفرمایید امکان پیگیری قضایی دارم؟ و میتونم از شهرداری بخاطر اینکه برای محل کسب تازه ساز بنده پروانه صادر کرده، اما اقدام به تعریض جلوی مغازه نکرده درخواست خسارت بکنم؟

پاسخ: لازمه مطالبه هر گونه خسارت اثبات رابطه علیت یا سببیت است. به بیان دیگر شما باید بتوانید ثابت کنید که بدلیل مشکلی که شهرداری برای شما ایجاد کرده، کسب و کار شما دچار مشکل شده است. بدیهی است در صورتی اثبات این موصوع امکان مطالبه خسارت وجود خواهد داشت.

توصیه ما این است که برای انجام کارهای حقوقی خود به وکیل اراک مراجع کنید.

12 نظر

  1. سلام.ممنون میشم جواب بدین.خییلی نیاز دارم.من ازشخصی به مدت دوسال است که سفته دارم الان سفته رامیخوام به اجرا بزارم،منتها اون موقع یورو۴هزارتومان بود. ایامن این حق رو دارم پولم رابه نرخ روز مطالبه کنم؟

    • سلام.سپاس از توجه به مطلب وکیل آنلاین اراک.
      باید بدانید که طبق شاخصی که توسط بانک مرکزی هر ساله به دادگاه ارسال میگردد نرخ سود قانونی توسط دادگاه محاسبه میگردد که البته با تورم سرسام آوری که در این دو سال داشتیم قابل مقایسه نیست. بابت سفته که در دادگاه اقدام نمایید هم هزینه دادرسی و هم خسارات تأخیر تأدیه و هم حق الوکاله قابل مطالبه است.

  2. کامران سلیمی

    سلام.میخواستم بدونم که پرداخت بدهی‌های متوفی بر عهده چه کسی است؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل آنلاین در اراک.
      باید بدانید که: زمانی که فردی فوت می‌کند، اموالی را از خود به جای گذاشته و این دنیا را ترک می‌کند و برای همین به اموال و بدهی‌های باقی‌مانده از متوفی، اصطلاحا ترکه یا ماترک می‌گویند. اگرچه با فوت فرد، وراث او مایلند تا هرچه سریع‌تر اموال باقی‌مانده را بین خودشان تقسیم کنند و هرکدام هرچه سریع‌تر به سهم خودشان برسند، اما ورثه، قائم‌مقام متوفی در امور مالی او هستند و از این حیث حق تصرف فوری در ترکه را ندارند، اما در بدو امر مسئولیت اداره و نگهداری ترکه و پرداخت دیون متوفی و انجام تکالیف قانونی دیگری را به‌عهده دارند که بعد از انجام این تشریفات، آنگاه نوبت به تقسیم ترکه بین ورثه می‌رسد. در ماده ۸۶۸ قانون مدنی در همین خصوص مقرر شده است که «مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی‌شود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته.»

      🔻در سه موردی که بیان می‌شود ماترک متوفی اول به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند بعد اگر چیزی اضافه از اموال متوفی باقی ماند بین ورثه تقسیم می‌شود.

      🔹۱- هزینه کفن و دفن خود متوفی

      🔹۲- مربوط به طلبکاران دارای رهن یا وثیقه از اموال متوفی است که در قانون از آن‌ها با عنوان «طلبکاران با حق رجحان» نامبرده شده است.

      🔹۳- پرداخت حقوق و دستمزد افراد در خدمت متوفی است.

  3. راستگردانی

    با سلام . همسرم پنج ماه است که از دادن خرجی خودداری می کند . آیا قانونا می توانم او را وادار به این کار کنم ؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل آنلاین اراک.
      باید بدانید مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده ‌مصوب ۱۳۹۱ ، هرکس با داشتن استطاعت مالی ، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند ، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می ‌شود . تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می ‌ شود .
      تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه ‌ ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است .

  4. سلام وقت بخیر.میخواستم بدونم که دستور تخلیه در چه صورتی صادر می‌ شود؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل آنلاین اراک.
      باید بدانید در صورتی که بین مالک و مستأجر قرارداد اجاره ای منعقد شود و مدت قرارداد به اتمام برسد و مستأجر از تخلیه ملک امتناع ورزد مؤجر یا وکیل ملکی می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف با تودیع مبلغ قرض الحسنه (پول پیش) تقاضای صدور دستور تخلیه را بنماید که این دستور فوری و غیرقابل اعتراض می باشد.

  5. سلام.آیا مرد حق چک کردن تلگرام یا دیگر شبکه های اجتماعی همسر خود را دارد؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل آنلاین در اراک.
      باید بدانید که خیر، حفظ حریم خصوصی ایجاب میکند افراد هرچند همسر حق دسترسی به اطلاعات را نداشته باشند. ماده 1 جرایم رایانه ای در مورد همسر نیز قابل اجرا است.

  6. مخلص آبادی

    سلام یه سوال داشتم.هنگام خرید املاک موروثی به چه مواردی باید توجه کنیم؟

    • سلام.سپاس از توجه شما به مطلب وکیل آنلاین اراک.
      باید یدانید که
      ۱- لزوم ارایه اصل سند مالکیت از سوی ورثه

      ۲- لزوم ارایه گواهی انحصار وراثت

      ۳- حضور تمامی وراث در هنگام انجام معامله

      ۴- لزوم ارایه مفاصا حساب مالیات بر ارث

      ۵- عدم وجود اشخاص محجور در بین وراث

      ۶- ضرورت تعیین و نصب قیم برای اشخاص محجور

      ۷- پرداخت سهم هر یک از وراث از مبلغ معامله

      ۸- لزوم بررسی وجود و یا عدم وجود وصیت نامه

      ۹- درج شماره و مشخصات مدارک، مستندات ابرازی و مرجع صدور آنها اعم از گواهی حصر وراثت، وکالتنامه، قیم نامه، مفاصا حساب مالیات بر ارث، وصیت نامه و غیره در متن مبایعه نامه تنظیمی در هنگام انجام معامله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *